Hoorn: Oude gebeurtenissen komen aan de oppervlakte.

Zaterdag 11 februari 2023 liep ik rond 08.00 ‘s ochtends een rondje op de dijk. Ik kreeg contact met de ongeziene wereld, met de deva van het water.

Tijdens de wandeling keek over het water en er ontstond een beeld of visioen over de geschiedenis van het markermeer. Beelden van het markermeer dat helemaal rood gekleurd was en schepen die met elkaar in gevecht waren.

Het was een zeer angstige situatie voor veel mensen op de schepen.

Ik kreeg te horen dat het om dit de slag van Hoorn was en dat de emoties van die periode nog voelbaar aanwezig zijn in het water. Water is de drager van de emoties en deze emoties komen nu aan de oppervlakte. Dat is ook de leegte die er nu hangt boven de stad.

Ik heb mij nooit verdiept in de geschiedenis van Hoorn dus bij thuiskomst heb ik opgezocht of de slag bij Hoorn ooit heeft plaatsgevonden. Het bleek het geval te zijn.

De slag bij Hoorn is onderdeel van de slag om de Zuiderzee. Kenmerkende van deze slag was dat de Geuzen onder leiding van Jan Haring veel te weinig munitie hadden.

Ze kozen voor een strategie waarbij ze de schepen enterden. En een man tot man gevecht ontstond waar veel bloed vloeide. Zeer angstig.

Mijn visioen klopte van wat het water mij wilde zeggen, ook dat hele rood gekleurde water is kenmerkend voor deze slag waar vele slachtoffers zijn gevallen.

Ook blijken er sinds 2020/2021 onderzoeken te zijn gedaan naar de schepen die zijn gezonken. Er zijn complete schepen teruggevonden in het Hoornse Hop die nu wel vindbaar waren. Eerder niet mede door het type grond van het Markermeer.

Op de vraag of het water geheeld moest worden was het duidelijk dat dat niet hoefde. Wij mensen willen altijd alles, maar oplossen. Het is goed zoals het is en alles heeft zijn timing en zo ook dit. Als het zover is weten we dat het de tijd is om het Markermeer te helpen.

De geschiedenis komt nu naar boven zoals de edelstenen ook naar boven komen als de tijd is aangebroken.

Alhoewel de slag werd gewonnen van de Spanjaarden en dit het begin was van een nieuwe tijd, is de tijd ook aangebroken om dit leed van Hoorn van de slachtoffers en nabestaanden te helen, dus vandaar dat er leegte voelbaar is in de stad.

Ook werd zichtbaar hoe de regio eruit heeft gezien voor al die ellende en andere gebeurtenissen. Hoe prachtig de omgeving was en dat er een laag van leegte en verdriet over heen kwam.

Achter deze zwaarte is veel moois qua natuur, omgeving en mensen. We hoeven alleen maar dit te doorvoelen zonder er iets van te vinden of op te handelen.

Ik weet nu een beetje meer waarom ik die vorm van leegte en verdriet voelde.

Even voorstellen
Mijn naam is Sebastiaan Kahle-Schoenaker.

Ik help mensen met burn-out klachten, entiteiten, lichamelijke klachten en blokkades door het geven van healing-reading-coaching.
Download hier gratis de chakra healing gids
Ga aan de slag met het ontdekken van jezelf. Ontdek waar jij nu bewustwording op mag krijgen en weet vervolgens wat je er zelf aan kan doen.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Sebastiaan Kahle Schoenaker
Copy link