Wat is healing en welke vormen zijn er?

Healing, wat is het?

Om dit uit te kunnen leggen wil ik graag de metafoor gebruiken van een rivier. Een rivier is continue in beweging en het water stroomt van hoog naar laag.

Onderweg kunnen er natuurlijke of onnatuurlijke ophoping ontstaan die ervoor zorgen dat het water niet goed kan doorstromen. Toch zoekt het water altijd naar het laagste punt.

Het water wat er niet door kan hoopt zich op en het wil ergens heen. Beschouw het water als jouw energiesysteem. Het systeem zorgt voor een goede doorstroming van hoog naar laag of van plus naar min.

Net als in de rivier kunnen er ophopingen ontstaan door bijvoorbeeld:

 • erfelijke factoren,
 • leeftijd
 • leefomgeving,
 • levensstijl (voeding, roken, alcohol, beweging)

Deze factoren kunnen er toe leiden dat je ziek wordt. Meestal ontstaan deze ziektes door bijvoorbeeld ongezond eten of roken. Maar waarom wordt de één daar nu wel ziek van en de ander niet?

Voor mij heeft dat te maken met de intentie die achter de actie zit. Eet je bijvoorbeeld om je minder verdrietig te voelen of schenk je een glas wijn in omdat je dat even af bent van de scherpe kantjes...? Dan ben je misschien onbewust je gevoelens aan het onderdrukken.

En als je gevoelens aan het onderdrukken bent...., daar wordt je ziek van. Er ontstaan letterlijk 'negatieve' energie ophopingen/blokkades in je systeem.

En deze ophopingen kunnen ervoor zorgen dat je ziek wordt. Anders gezegd je lichaam geeft heel goed aan waar je meer aandacht aan mag geven.

Als je ziek bent wil je over het algemeen weer beter worden en daar is healing of genezing voor nodig. Door jezelf danwel door een arts of alternatief therapeut.

Betekenis van healing

Healing is een Engels woord wat heling betekent. Het is een vorm van heel worden of genezen.

Welke vormen van healing zijn er

Er zijn veel manieren om van je gezondheidsklachten af te komen. Om het je wat overzichtelijker te maken heb ik een onderverdeling gemaakt van 3 soorten healing:

Fysieke genezing

Als je ziek bent ga je naar de dokter. Die bekijkt je fysieke lichaam en stelt een diagnose samen aan de hand van de klachten die je hebt. Vervolgens krijg je daar medicijnen waarmee de klacht meestal is opgelost. Of je gaat met een gebroken arm naar het ziekenhuis waar ze ervoor zorgen dat je arm weer heel wordt.

Mentale genezing

Je hebt je arm gebroken omdat je tegen een stilstaande auto bent aan gereden. Je had een drukke dag op je werk gehad en je was eigenlijk nog bezig met wat je allemaal nog zou 'moeten' doen.

Dit was de druppel, je wordt doorverwezen naar een psycholoog. Diagnose burn-out. Cognitieve Gedragstherapie en veel wandelen. Je komt erachter dat je niet je gedachten bent.

Maar wie dan wel en waarom doe je de dingen die je doet...?

Energetische genezing

healing

Na het bezoek aan de psycholoog kom je tot de ontdekking dat je niet zo goed meer weet waarom je de dingen doet die je doet. Je gaat op zoek naar je zelf en je vraagt je ouders het hemd van het lijf.

Je wordt je meer bewust van je lichaam en je gaat meer letten op de signalen die je krijgt.

 • Waarom ben ik zo moe als ik uit een overleg kom?
 • Komt mijn hoofdpijn van die 3 verjaardagen afgelopen weekend
 • Waarom pieker ik zoveel en kan ik niet slapen?
 • Hoe komt het dat ik zoveel stress ervaar?
 • Waarom krijg ik last van angsten als ik door een drukke winkelstraat loop?
 • Waarom voel ik me zo onveilig als ik bij die persoon kom?

Dit zijn vaak moment dat je op zoek gaat naar alternatieven. De psycholoog heeft geweldig werk gedaan, maar die heeft aangegeven geen reden meer te zien voor een consult.

Je komt er niet meer uit... Ben ik de enige die dit heeft en waarom overkomt je dit? Hier ga je vaak op zoek naar alternatieven en kom je in het gebied spirituele ontwikkeling, zelfhelend vermogen en de helende energie.

En daar zijn vele vormen in te vinden. Van acupunctuur tot multidimensionale energie het is er.

Doe vooral wat er bij jouw resoneert of anders gezegd wat jou in eerste aanleg aanspreekt. Iedere arts, healer of therapeut heeft zijn waarde en bestaansrecht door hetgeen hij/zij neerzet.

Hoe werkt healing

Omdat ik zelf cliënten help met energetisch healing wil graag uitleggen hoe een energetische healing er bij mij aan toe gaat. Zo krijg je een goed beeld van wat je mag verwachten.

Een healing sessie begint vaak op het moment dat je een afspraak hebt gemaakt. Jij hebt toestemming gegeven door middel van een afspraak en geeft daarmee aan dat je geholpen wil worden.

Dit is één van de belangrijkste punten. Waarom.... omdat je het zelf doet en als het goed is vanuit je vrije wil. Bijvoorbeeld niet gestuurd door je man/vrouw of familie.

Je spreekt daarmee de intentie uit dat je dit probleem op wilt lossen en dat breng je het universum in.

Als de healing sessie begint dan gaan we eerst met elkaar in gesprek waar we onder andere de fysieke klachten gaan bespreken. Na toestemming van de spirituele wereld gaan we beginnen door af te stemmen op je systeem.

En dat gaan we kijken wat er op dat moment nodig is. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Mijn handen (ik raak je daarbij niet aan)
 • Edelstenen

Afhankelijk van het spiritueel niveau van de healer ga je healing ontvangen.

Spiritueel niveau van de healer

De healer laat de energie door zijn lichaam gaan. De healer is daarmee een doorgeefluik van de energie. De healer geeft, als het goed is, zijn energie dus niet weg, maar hij geeft het door.

Hoe meer dat vanuit een staat van ego-loosheid gaat, hoe meer de healer het licht ook door kan geven. Een healer die het hoogste licht en de chi energie op een intensere manier doorgeeft, ontvangt het licht dieper in zijn eigen chakra systeem.

De staat van bewustwording staat dus in relatie tot de intentietijd die je als healing mag ontvangen. Daarmee zeg ik niet dat het één beter is dan het ander, maar zonder spiritueel-ego kom je op diepere lagen dan met.

Soms is dat nodig, maar soms ook niet.

Effect van een energetische healing

Als je een energetische healing ontvangt, gebeurt er altijd wat in je systeem waardoor healing altijd wel een effect heeft. Of het effect merkbaar voor je is, blijft van een aantal factoren afhankelijk.

Healing sessies zorgen er over het algemeen voor dat het je energie weer kan laten stromen.

Of het de blokkades of klachten oplost, is per individu verschillend.

Ik heb het zelf weleens gehad dat iemand met scherpe pijnen in het scheenbeen binnen kwam en uiteindelijk met een behoorlijke pijnreductie met daarbij het oplossen van diverse spierknoppen de volgende dag wakker werd.

Naast het fysieke lichaam krijgt je gevoelslichaam een heerlijk energetisch bad. Je wordt diep geaard en dat zorgt voor veel meer zelfvertrouwen. Je voelt de levensenergie door je lichaam stromen. Je zit dieper in je lichaam en je bent meer in het nu. Uit het hoofd.

Wat gebeurt er bij een healing

Na een kort gesprek gaan we over op de healing. Dit kan zittend, liggend en staand gebeuren. Nadat ik contact heb gemaakt met jouw systeem ga ik over op de healing. Dit kan met mijn handen of edelstenen gebeuren. Ik raak de client over het algemeen ook niet aan mits dat specifiek de bedoeling is.

Healing kan op celniveau of dna niveau ontvangen worden. De oude energie waar het trauma of thema op zit wordt vervangen door lichte en helende energie. Zo kunnen oude familietrauma's opgelost worden en daar heeft iedereen binnen de familie wat aan.

Ook RSI- of hoofdpijnklachten kunnen op deze manier worden genezen.

Nadat de healing gedaan is, gaan we even rustig na bespreken. Je krijgt wat te drinken om de afvalstoffen die zijn vrijgekomen weg te spoelen.

Met welke klachten kan je een healing nodig hebben?

Een healing kan voor veel dingen goed zijn. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

 • Hoofdpijnen/migraine
 • Rugpijn
 • Pijn in de gewrichten
 • Depressief gevoelens
 • Stress/burn-out
 • Vermoeidheid
 • Onverklaarbare klachten
 • Onbeschrijfelijk gevoel van iets groters
 • Bewustwording
 • En vele andere klachten

Vaak zijn deze klachten ontstaan uit diepere emoties die zich nu gaan manifesteren. Psychosomatisch wordt dat genoemd. Christiane Beerlandt heeft daar een prachtig en confronterend boek over geschreven.

Ook het boek van de helende reis kan prachtige inzichten geven.

Je kan veel klachten ook koppelen aan het functioneren van bepaalde chakra's.

Welke type therapie past het beste bij jou?

Het allerbelangrijkste is om eerst naar een huisarts of arts te gaan bij klachten. Persoonlijk ben ik niet van het één is beter dan het ander.

Mijn advies luidt altijd eerst de medische wetenschap voordat je verder gaat zoeken. In mijn ideale wereld komt de medische wetenschap samen met de spirituele behandelmethode, zo ontstaat er heelheid.

Behandelmethodes worden op elkaar afgestemd zodat er ondersteuning kan ontstaan voor de patiënt. Denk bijvoorbeeld aan minder pijn of emotionele healing, mits het natuurlijk ook de bedoeling is om dat te doen.

Als het reguliere medische traject niet voldoende blijkt of dat de reguliere geneeskunde geen antwoord heeft op jouw ziektebeeld dan zou je alternatieve geneeswijze kunnen proberen.

Een andere vorm van energetische healing therapie

Naast de ondersteuning bij fysieke klachten, kunnen er ook emotionele klachten spelen die al generaties terug gaan. Soms zijn het zulke oude lagen die niet zomaar even opgelost kunnen worden. Daarnaast kan het ook zo zijn dat er vanuit verleden levens de nodige trauma's en angsten naar boven kunnen komen. Het speelt niet voor niets.

Eigenlijk is het een prachtige kans om emoties op te lossen zodat je de hemel op aarde krijgt. Een stukje vrijheid op dat thema wat ook niet meer aan je kleeft.

Healing kan dan een oplossing bieden

Ons lichaam bevat 30 miljard cellen. Een cel bestaat uit 70% water. Dit betekent dat ons lichaam voor 65-70% uit water bestaat.

Een kenmerk van water is dat het heel goed energie geleid, dus als jij negatieve energie in je systeem hebt, heeft dat betrekking op je lichaam en de gezondheid daarvan.

Bij de conceptie heb je 23 chromosomen van moeder en 23 chromosomen van vader gehad. In het DNA zitten de eigenschappen die je van je vader en van je moeder hebt gekregen.

Dat betekent dat je misschien ook wel onverwerkte angsten, trauma's of andere emoties uit de familie lijn hebt meegekregen.

Deze oude stukken bevatten vaak een negatieve energie waar die emoties vandaan komen.

Met één of meerdere healing consulten kan je die negatieve energie omzetten naar positieve energie. Dat in combinatie met bewustwording maakt dat je een stukje lichter door het leven kan gaan.

Wat past het beste bij jou?

Als je op zoek bent naar iemand die je kan helpen met bewustwording en healing dan is het belangrijk dat je hoofd en gevoel op één lijn zitten.

Het moet goed voelen om een healing consult aan te vragen. Welke healing methode resoneert er bij jou? Wat spreekt je aan en waarom?

Als je naar de persoon die de healing geeft kijkt wat zegt dat je? Welk gevoel komt daarbij naar boven?

Allemaal vragen die je jezelf kan stellen op het moment dat je aan het beoordelen bent of healing bij je past.

De eerste stap

Dit is de reden waarom ik eerst een telefonisch kennismakinggesprek voer met al mijn nieuwe cliënten.

Als je een healing wilt afnemen is het heel belangrijk dat het je eigen keuze is. Healing sessies duren ongeveer een uur en het is wel zo fijn als je in dat uur je helemaal op je gemak voelt. Een kennismaking maakt het voor beide partijen gemakkelijker om te toetsen of het voor ons beide klopt.

Een kennismakinggesprek is geheel vrijblijvend.

Conclusie van dit bericht

Healing heb je op diversie manieren. Start altijd met de reguliere geneeskunde. Een energetisch of spirituele healing consult kan een alternatief bieden. Energetische healing is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde.

Healing kent vele vormen en het is per individu verschillend wat het beste is. Het volgen van je intuïtie, gevoel en hoofd zijn hier de sleutel.

Healing wordt vaak niet vergoed door de verzekering. Healing kan veel voorkomende klachten als hoofdpijn, stress of angsten doen verminderen en dat zonder medicatie.

Even voorstellen
Mijn naam is Sebastiaan Kahle-Schoenaker.

Het is mijn missie om mensen die gereedschappen aan te rijken zodat je zelf het Licht kan zien, ervaren en zijn.

Dit doe ik vanuit mijn eigen praktijk en vanuit het Elohim Centre.

Dat doe ik door het geven van Healing-Reading-Coaching sessies, online cursussen of Satsang.

Een sessie wordt gegeven op de volgende locaties,
* Praktijk Sebastiaan Kahle
* Online met Google Meet
* Elohim Centre.

Wil je dit even op je gemak terug kunnen lezen? Download dan deze gids

Waar de chakra's zich bevinden.
De psychologie achter de chakra's.
Wat je zelf kan doen om je chakra te helen.
MacBook mockupiPhone mockup